perjantai 1. kesäkuuta 2012

Laukut pakattu

No niin, nyt on laukut pakattu ja punnittu. Jotain jouduin isosta laukusta pois ottamaan, kun meinasi liiaksi ylipainoa tulla. Aika paljon järjestettäviä asioita jäi vielä tälle päivällekin, vaikka mielestäni olen koko viikon niitä tehnyt. Nurtsit on ajeltu ja kukat kasteltu, kotimiehet opastettu ja puutarhaa ihailtu. Omenapuut kukkivat ja huolestuttavasti lumipalloheisien pallerotkin pullistuvat...älkää kukkiko vielä reissumme aikana, pliiiiis! Onneksi sireenien nuput ovat vielä aika pieniä.


Juha soitteli taas ja siellä kaikki hyvin. Olivat käyneet "saunassa" nyt illalla, siellä oli jo täysin pimeää - täällä aurinko vielä paistaa.


Eli vietämme tämän kesän kesälomastamme kaksi-kolme viikkoa Keniassa. Työskentelemme Kendu Bayn sairaalassa, joka sijaitsee Lounais-Keniassa, Victoria-järven läheisyydessä. Sairaala on ymmärtääkseni Adventtikirkon avustuksella toimiva, melko suuri ja monenlaista toimintaa sisältävä. Sairaalassa on mm. miesten-, naisten- ja lastenosasto, leikkaussali ja kirurginen osasto. Myös synnytysosasto sairaalasta löytyy sekä AIDS-klinikka. Sairaalan yhteydessä on myös kouluja. 


Minua kiinnostaa myös ns. mobiiliklinikat, joka käytännössä tarkoittaa kuorma-autolla liikkuvaa neuvolaa, joka pysähtyy kylissä. Tutkimushuoneena on esim. viltti puun alla.


"Lomamme" pari viimeistä päivää ja yötä vietämme safarilla, Fig tree campissa. Se löytyy myös netistä, jos haluatte käydä kurkistamassa.

Toivotaan, että matka sujuu hyvin, eikä pahempia sairauksia tai muita äksidenttejä sattuisi.


Lähdemme huomenaamulla matkaan ja lennämme Lontoon kautta Nairobiin ja sieltä sisäisellä lennolla Kisumuun. Miesten pitäisi olla vastassa siellä ja sitten köröttelemme vielä tunnin verran sairaalalle. 


Nettiin pääsy perillä lienee mahdottomuus, mutta päivittelen blogiani mahdollisuuksien mukaan...


Kuchukua marafiki huduma!



1 kommentti:

  1. Olette ilmeisesti perillä - ihanata ihanata! Täällä päivityksiä odotellaan...

    -Sini

    VastaaPoista