tiistai 15. toukokuuta 2012

Rokotteita, lääkkeitä ym. rohtoja

Eilen kävimme apteekissa toisen kerran reissulääkkeitä hankkimassa. Ensimmäisellä kerralla hankimme keltakuume- ja meningokokkirokotteet ja mieheni Juha lisäksi tehosti polion ja tetanuksen. Eli minulle pistettiin kaksi ja Juhalle neljä piikkiä :) Saimme uudet hienot kansainväliset rokotuskortit, joissa jo ammattimme vuoksi oli ihan mukavasti merkittyjä rokotteita entuudestaan.
Eilen hankimme malarialääkkeet ja suun kautta otettavat lavantautirokotteet sekä muutamia antibioottikuureja. Lisäksi maitohappobakteerivalmisteita. Apteekkiin hurahti siis yli 500 €...


Olemme myös ottaneet matkalaukut esille - siis jo pari viikkoa sitten - oonko vähän innoissani...en vaan järjestelmällinen ;) Molempien isot matkalaukut ovat avoinna lattialla ja käsimatkatavaroille pienemmät. Niihin sitten heitellään tavaroita ja välillä inventoidaan mitä puuttuu. Olen hankkinut hyttysmyrkkyjä, pyretriinikäsitellyn kookkaan verkon sängyn päälle, pokkareita, taskulamppuja (molemmille otsalamput ja taskulamput), Crocksin kevyet "kumisaappaat", käsihuuhteita jne. Kaikki tärkeät jutut pitäisi saada mahtumaan käsimatkatavaroihin, kun ruumassa kulkevien laukkujen perilletulosta ei aina täyttä varmuutta useamman lennon reiteillä ole.


Isoihin laukkuihin pakataan viemisiä sekä sairaalaan että paikallisille lapsille. Olen saanut työkavereilta ja hankkinut kirppiksiltä lasten hyväkuntoisia vaatteita - pessyt ja silitellyt niitä vietäväksi uusille omistajilleen. Itsellemme pakkaamme suojavaatteita ja hanskoja ym. tarvikkeita sairaalassa työskentelyä varten.


Kerron myöhemmin lisää taustatietoa Keniasta ja alueesta, jonne olemme menossa. Nyt lähden ulkoilemaan kotimaan kauniiseen iltaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti